13.04.2023

Arctic Import køber konkurrenten Konpap Grønland

topbillede_1920x743

Den nordatlantiske eksport- og grossistkoncern Arctic Import køber konkurrenten Konpap Grønland med hovedkontor i Nuuk. Dermed fortsætter Arctic Import sin vækst og konsolidering i det nordatlantiske område og står bedre rustet end nogensinde i Grønland.

Arctic Import har gennem de seneste år været i kraftig vækst, og nu tager virksomheden hul på en ny etape på sin vækstrejse. Arctic Import overtager nu konkurrenten Konpap Grønland Aps, som er en førende leverandør af møbler til offentlige og private virksomheder i Grønland. Arctic Import, der har en 360 graders produktpalette inden for fødevarer og non-food, bliver dermed kraftigt styrket inden for interiørområdet.

Både Arctic Import og Konpap Grønland har drevet virksomhed i Grønland gennem mange år og har derfor et stort kendskab til markedet:

- Grønland er i rivende udvikling, og vi tror på, at landets udvikling vil tage yderligere fart i de kommende år. Derfor er det en stor glæde for os, at vi nu har lavet en aftale med vores dygtige kollegaer i Konpap Grønland. Vi har sammen gjort et grundigt forarbejde forud for opkøbet og vil gøre os umage for at udvikle Konpaps Grønlands forretning til et nyt niveau til gavn for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere, fortæller adm. direktør Thomas Hjort fra Arctic Import.

Opkøbet er et led i Arctic Imports strategi om at øge omsætningen markant i de kommende år:

- Vores ambition er at vokse, hvilket vi er lykkedes med i de seneste år via organisk vækst. Når vi nu gennemfører opkøbet af Konpap Grønland, er det først og fremmest fordi vi ser et fantastisk match mellem virksomhederne. Jeg er sikker på, at købet vil styrke såvel Konpap Grønlands som Arctic Imports position i Grønland, fortæller Henrik Kronborg, salgs- og indkøbsdirektør hos Arctic Import.

Ledelse og medarbejdere i de to virksomheder deler de samme værdier, der blandt andet kommer til udtryk gennem ordentlighed, respekt for kunderne og en ambition om at skabe den bedste kundeservice. Flere af medarbejderne har arbejdet hos både Arctic Import og Konpap Grønland og kender derfor hinanden godt.

Aftalen mellem de to parter er kommet i stand gennem en åben og konstruktiv dialog, og ledelsen i de to virksomheder er sikre på, at opkøbet bliver en succes for alle parter.

- Mine kollegaer og jeg har altid haft gode relationer til Arctic Import, og der er en stor gensidig respekt virksomhederne imellem. Vi har længe vidst, at det var nødvendigt med en konsolidering, og at vi på sigt havde behov for at blive en del af noget større. Nu glæder jeg mig til at blive en del af det nye setup, som vil styrke vores muligheder specielt i Nuuk, men også på kysten, fortæller direktør Jan Rasmussen fra Konpap Grønland.


Grønland har et stort potentiale

Arctic Import har gennem de seneste år indgået rekordstore aftaler på både kunde- og leverandørsiden, og der er en tro på gode vækstmuligheder grundet Grønlands positive udvikling. Udvidelsen af lufthavnen i Nuuk ventes færdig ved udgangen af 2023, mens lufthavnsudvidelsen i Ilulissat forventes gennemført i 2024. Dertil kommer etableringen af en helt ny lufthavn ved Qaqortoq.

- Der er ingen tvivl om, at de stigende investeringer i infrastrukturen, herunder lufthavnsbyggerierne, er blevet et symbol på en ny start for Grønland. Landet er præget af en stor optimisme, og vi ser ind i en fremtid med en øget turisme og flere erhvervsvirksomheder i de kommende år. Det glæder vi os til at understøtte og være en del af, siger Thomas Hjort afsluttende.

Konpap Grønland fortsætter under eget navn, og opkøbet får ingen organisatoriske konsekvenser i virksomheden.


Redoffice Konpap vil fokusere på Danmark

Arctic Import har overtaget Konpap Grønland fra Redoffice Konpap, som i flere år har haft en ambition om at styrke Konpap Grønland.

- Vi ser et salg til Arctic Import som den helt rigtige løsning i forhold til den fremtidige udvikling af virksomheden. Vi har været på en spændende rejse sammen med Jan Rasmussen siden etablering af Konpap Grønland i 2011, men det er vanskeligt at være den perfekte medejer, når vi også skal have fokus på vores forretning i Danmark. Virksomheden i Danmark har netop gennemført et generationsskifte, så salget af vores grønlandske ejerandel sker også for at få 100% fokus på den fremtidige udvikling af denne, siger adm. direktør Klaus Sørensen fra Redoffice Konpap, og fortsætter:

- Kontorforsyningsbranchen i Danmark gennemgår i øjeblikket en kraftig konsolidering, hvor større enheder samles. Vi ønsker også at være en del af denne udvikling fremadrettet, og med salget af Konpap Grønland frigives ressourcer til opgaven. Med afdelinger i Thisted, Nykøbing Mors, Skive, Viborg og Holstebro er Redoffice Konpap i dag godt repræsenteret i det midt- og vestjyske område.


Om Arctic Import A/S

Arctic Import er en familieejet koncern med over 100 medarbejdere. Virksomheden har udviklet sig til at være en af de stærkeste private koncerner i Nordatlanten med et bredt sortiment inden for foodservice, en række nonfood-produkter og kolonialvarer til en bred vifte at private og offentlige virksomheder og institutioner. Arctic Import har gennem årene udbygget sine kompetencer og services og opererer i dag i hele Nordatlanten.

For yderligere oplysninger kontakt venligst: