26.03.2024

Arctic Import opretholder nordatlantisk vækst

Topbillede_pressemeddelelse

Når det gælder kolonial- og dagligvarer til købmænd, restauranter, skibe og til offentlige og private virksomheder på Grønland, Island og Færøerne har Arctic Import endnu engang cementeret sin position. Virksomheden har således trods store investeringer i 2023 offentliggjort et nyt rekordregnskab, der overgår koncernens hidtil bedste regnskab i 2022. Omsætningen er fordoblet de seneste tre år, og overskuddet i 2023 landede på godt 16 millioner kroner.


Med kontor i Aalborg, Nuuk og Tórshavn står handelsvirksomheden Arctic Import særdeles stærkt på det nordatlantiske marked for kolonial- og dagligvarer. Toplinjen er de seneste tre år fordoblet, og trods en vækst på næsten 23 procent fra 2022 til 2023 har Arctic Import endnu engang overgået sig selv i et historisk godt regnskab.

Bruttoresultatet lå i 2022 på 65 millioner kroner, mens samme tal i 2023 blev løftet til 69 millioner kroner, en stigning på seks procent. Resultatet før skat i det netop offentliggjorte 2023-regnskab landede på 16,4 millioner kroner mod 16,1 millioner kroner i 2022.

- Med årets resultat og de senere års stærke resultater står Arctic Import finansielt mere robust og klar til at foretage flere væsentlige investeringer i Nordatlanten, til gavn for udviklingen i regionen og Arctic Imports markedsposition på den lange bane, kommenterer Rikke Larsen, CFO i Arctic Import.

Arctic Import har i løbet af 2023 foretaget store investeringer, der fremadrettet skal være med til at styrke den nordatlantiske position yderligere. Således købte Arctic Import i april 2023 Nuuk-baserede Konpap Grønland, der sidder på en stor del af markedet for møbler og interiør til private og offentlige virksomheder i Grønland. Med overtagelsen af Konpap Grønland har Arctic Import tilført flere nye medarbejdere, kompetencer og en tocifret millionomsætning og står således stærkt rustet i konkurrencen om de mange store byggeprojekter, der lige nu er i gang i Grønland. Som led i den fremtidige vækst forventer koncernen at flytte de to grønlandske virksomheder sammen i et nyopført domicil, der forventes at være klar til ibrugtagning primo 2025. Domicilet omfatter både kontorer og lagerfaciliteter. 2023 bød ligeledes på en stor flytning af Arctic Imports danske kontor til Ankeret i Aalborg.

Arctic Import opererer også på Færøerne og ikke mindst i Island, hvor virksomheden har fordoblet omsætningen tre år i træk. Ud over en styrket organisation især på salgssiden på alle tre markeder har 2023 også budt på et stort og væsentligt skridt i retning mod øget digitalisering og brug af kunstig intelligens. Arctic Import har således effektiviseret en lang række administrative rutiner og implementeret softwarerobotter flere steder i ordreflow og datavedligeholdelse – en teknologi, som Arctic Import også fremover forventer at øge investeringen i.

- Vi er gået frem på stort set alle vores forretningsområder, og dermed har vi cementeret Arctic Import som en meget væsentlig spiller inden for indretningsløsninger til kontorer samt kolonial- og dagligvarer i Grønland, Island og Færøerne. Selv i et år med store investeringer og integrationen af Konpap Grønland i vores organisation har vi i kraft af en ekstremt dygtig medarbejderstab formået at fastholde bundlinjen og øget væksten på toppen. Vi ser ingen tegn på afmatning forude, og Arctic Import står stærkt rustet til de kommende års vækst, siger Thomas Hjort, CEO i Arctic Import.

Virksomheden lagde for godt tre år siden en ambitiøs vækst- og strategiplan, der har været med til at sætte kursen for virksomheden på alle tre markeder i den nordatlantiske region. Den har samtidig været med til at sikre virksomheden en unik position.

- - Vi er alene om at gøre det, vi gør, og i takt med både opkøb og strategiske satsninger er vi blevet den one stop shop i Nordatlanten, vi hele tiden gerne har villet være. Vi har endda overgået måltallene i vores strategiplan hurtigere end forventet, og vi er således meget tilfredse med den udvikling, vi er inde i, kommenterer Thomas Hjort.


For further information, please contact:
Thomas Hjort, CEO, Arctic Import, +45 40 82 91 91 / thj@arcticimport.dk
Press: Jacob Lange, Lange PR, +45 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk